Margrietstraat 2, 5121XM Rijen

Om van afbeelding te veranderen, beweeg uw muis over onderstaande thumbnails Verkocht
Algemeen
 Status
:
Verkocht
 Datum Beschikbaar
:
19.06.2015
 Vraagprijs
:
€ 695.000
 Type Woning
:
vrijstaand herenhuis
 Plaats
:
Rijen
Kenmerken

Informatie huis

 Bouwjaar
:
1940
 Inhoud
:
950 m3
 Verdiepingen
:
3
 Woonoppervlakte
:
380 m2
 Totaal aantal kamers
:
10
 Slaapkamers
:
5
 Balkon
:
ja

Informatie terrein

 Perceeloppervlakte
:
763 m2
 Tuin
:
rondom de woning
Beschrijving

Dit unieke herenhuis, ontworpen door architect Aarts in Traditioneel Delftse Schoolstijl, ligt in een markante en levendige straat, op loopafstand van het Burgemeester Sweensplein  en winkelcentrum De Laverije. Ruimte, overstekken, verrassende hoekjes, mooie raampartijen, glas-in-loodramen, paneeldeuren;  al deze jaren 30 kenmerken vindt u terug in dit vrijstaand herenhuis met prachtig aangelegde tuin en atelier.
Er zijn twee woonkamers, een woonkeuken, vijf slaapkamers, waarvan één met badkamer-en-suite en een kleedruimte. De bijkeuken, kelder en berging geven u extra bergruimte. Rondom de woning ligt een fraaie tuin met atelier, berging, terrassen, vijverpartij, gazon en borders met vaste planten.  Twee basisscholen, het station en alle overige voorzieningen zijn binnen  handbereik aanwezig.

Bijzonderheden
- zeer karakteristiek herenhuis, ontworpen door architect Ad Aarts uit Rijen
- gebouwd in Traditioneel Delftse Schoolstijl
- het woonhuis is gemoderniseerd en in perfecte staat van onderhoud
- hoogwaardige materialen gebruikt voor de afwerking
- woonoppervlakte : 380 m²
- originele glas-in-lood ramen
- 2 woonkamers, waarvan één met gashaard en erker
- een grote woonkeuken met eethoek
- stahoge, ruime kelder
- 5 slaapkamers, waarvan één met badkamer en suite
- walk-in-closet
- fraaie tuin rondom de woning
- extra atelierruimte in de tuin met berging
- achtertuin v.v. grondwaterpomp, sproeiinstallatie en 18 tuinspots
- terras met elektrisch zonnescherm en 2 heaters
- energiebesparend rapport aanwezig
- 24 zonnepanelen (x 250 KWh)
  Afgelopen jaar totale opbrengst van 5600 KWh
- bouwvergunning atelier aanwezig (2000)
- bouwvergunning erfafscheiding aanwezig (1985)
- schoongrondverklaring aanwezig (2000)
- originele bouwtekeningen aanwezig (1940)
- woning had energielabel E voor de aanschaf van de zonnepanelen
- originele ramen van Amerikaans grenenhout met roedeverdeling zijn v.v. enkel glas
- Enkele ramen al vervangen door dubbele glas
- Alarminstallatie op de begane grond en eerste etage met aansluiting op alarmcentrale

INDELING:
Begane grond:
De begane grond is v.v. een alarminstallatie.
De entree:
Deze ruime entree (5,00 m. x 3,95 m.) heeft een mooi glas-in-loodraam boven de originele voordeur, een travertin vloer, gestucte wanden en een whitewash schroten plafond. Het houten kozijn met roedeverdeling is v.v. enkel glas. Verder vindt u hier de garderobe, de meterkast (14 groepen en 2 aardlekschakelaars), de toiletruimte, de trapopgang en een loopdeur die toegang geeft tot de woonkeuken.
Het toilet
Deze ruimte (2,45 m. x 1,00 m.) is fraai afgewerkt. Ook hier ligt de travertinvloer doorgetrokken. De wanden zijn gestuct en het plafond is v.v. whitewash schroten. Het moderne wastafelmeubel heeft een “Jura Graublau” blad en er is naast het originele glas-in-loodraam ook mechanische afzuiging.

De woonkamer
De woonkamer (ca.47 m²), aan de voorzijde en rechterzijde gelegen, beschikt over een Frans eiken vloer. De muren en het plafond zijn afgewerkt met stucwerk en v.v. sierlijsten. Samen met de vele raampartijen met roedeverdeling v.v. enkel glas en de fraaie  erker, zorgt de lichtinval van 3 zijden voor een lichte woonkamer. Er is een gashaard aanwezig, ingebouwd in een fraaie op maat ontworpen boekenkast. Twee openslaande deuren v.v. hardhouten kozijnen met dubbel glas, geven u rechtstreeks toegang tot een groot terras.

De woonkeuken
Deze woonkeuken (5,06 m. x 5,25/3,95 m.) staat in een open verbinding met de woonkamer en er is een ruime eethoek. De keuken is geplaatst in een U-opstelling en bestaat uit een keukenblok in lichte kleurstelling met een teakhouten blad en vensterbanken. De keuken beschikt over een 5-pits gaskookplaat met rvs afzuigkap, koelkast, vaatwasser (Miele), oven en voldoende kastruimte. Ook hier ligt de travertinvloer doorgetrokken. De wanden zijn voorzien van stucwerk en het whitewash schrotenplafond is v.v. 10 inbouwspots. De houten kozijnen met roedeverdeling zijn v.v. enkel glas. Vanuit de keuken heeft u een fraai uitzicht over de tuin. Ook heeft u vanuit de woonkeuken toegang tot een tweede woonkamer en tot een bijkeuken met de ruime kelder.

De bijkeuken
De bijkeuken (2,80 m. x 2,20 m.) heeft twee originele glas-in-loodramen. Hier vindt u de wasaansluitingen, opbergruimte en de trap naar de kelder.
De kelder
Deze kelder (5,06 m. x 2,50 m.) is op stahoogte.  Hier vindt u extra bergruimte, elektra en een grote vriezer.

De tweede woonkamer
Deze woonkamer (4,80 m. x 3,82 m.) is gelegen aan de achterzijde van de woning. Er ligt een Frans eiken vloer, de  wanden zijn v.v. stucwerk en ook dit plafond heeft whitewash schroten met inbouwspots. Er is een inloopkast voor extra bergruimte. Deze kamer is door schuifdeuren (hardhouten kozijnen  v.v. dubbel glas en een hordeur) aan twee zijden van de kamer gescheiden van de tuin. Vanuit deze ruimte heeft u toegang tot de achterhal. Deze ruimte kan ook dienen als kantoorruimte of speelkamer.

De achterhal
De achterhal (2,55 m. x 1,35 m.) heeft een tweede meterkast (9 groepen + fornuisgroep + krachtgroep atelier). Vanuit de hal kun je naar de cv/bergruimte (met asbest plafond), waar de Nefit Ecomline HR ketel (2004) en boiler hangen. Er is een wasbak en extra bergruimte. Vanuit deze hal kunt u via de zij-ingang ook naar buiten, waar u een fietsenhok treft en de containeropslag. Er is een poort die u toegang geeft tot de achtertuin en een tweede poort die aan de voorzijde van de woning uitkomt.

Eerste verdieping
De bovenhal (4,90 m. x 2,55 m.) biedt toegang aan 4 slaapkamers, een aparte kleedkamer, een extra kamer met bergruimte, de badkamer en de trapopgang naar de tweede verdieping. Alle houten kozijnen op deze verdieping hebben een roedeverdeling en zijn v.v. enkel glas.

Slaapkamer 1
Deze slaapkamer (5,06 m. x 3,90 m.) ligt aan rechterzijde van de woning en heeft een inbouwkast. Ook is er een badkamer-en-suite en geven dubbele deuren u toegang tot een balkon. Er ligt een massief Essen houten vloer, de wanden en plafonds zijn v.v. stucwerk met sierlijsten.
Badkamer -en-suite
Deze badkamer (2,45 m. x 2,00 m.) heeft een mooi badkamermeubel met twee porseleinen wastafels (Villeroy & Boch), een bidet en 2-persoons stoomdouchecabine met thermostaatkraan. De vloer en het wastafelblad zijn van “Jura Graublau”. De muren en het plafond zijn v.v. stucwerk en 4 inbouwspots.

Slaapkamer 2
Deze kamer ( 5,06 m. x 2,55 m.) ligt aan de voorzijde van de woning en heeft 2 inbouwkasten. Er ligt een fraai visgraatparket en de muren zijn afgewerkt met behang. Het plafond is v.v. stucwerk met plafondlijsten.

Slaapkamer 3
Deze aan de voorzijde gelegen slaapkamer is de kleinste (2,70 m. x 2,45 m.). Er ligt vloerbedekking, de wanden zijn afgewerkt met behang en het plafond v.v. stucwerk met sierlijsten.

De kleedkamers
Om de vierde slaapkamer te bereiken loop u door twee ruimtes. In de eerste ruimte (2,70 m excl. kasten x 2,45 m.) vindt u 10 kasten en diverse lades, opgesteld aan 3 zijdes. De houten kozijnen met dubbele openslaande ramen met roedeverdeling zijn v.v. enkel glas.
In de tweede ruimte (3,80 m. x 3,60 m.) vindt u aan twee zijden extra hoge knieschotten. De Velux dakramen aan beide kanten hebben dubbel glas. Beide ruimtes hebben vloerbedekking. De muren zijn v.v. stucwerk en de gestucte plafonds zijn v.v. inbouwspots.

Slaapkamer 4
Deze slaapkamer (4,30 m. x 3,90 m.) is aan de achterzijde gelegen en heeft 2 inbouwkasten. Er ligt vloerbedekking en de wanden en het plafond is v.v. stucwerk en inbouwspots. Het hardhouten kantelraam is v.v. dubbel glas en ook het Velux dakraam is v.v. dubbel glas.

Badkamer
De badkamer (2,45 m. x 2,27 m.) aan de voorzijde gelegen, is geheel betegeld. Aanwezig zijn een douchecabine met thermostaatkraan,een zwevend toilet en een  wastafel.

Tweede verdieping
Deze verdieping is via een tussendeur en een vaste trap bereikbaar.

De voorzolder
Deze ruime hal (6 m. x 5 m.) heeft aan beide zijden knieschotten voor extra bergruimte. Er ligt vloerbedekking en de muren en het plafond zijn v.v. stucwerk met inbouwspots. De houten kozijnen met roedeverdeling zijn v.v. enkel glas. U heeft toegang tot de vijfde en grootste slaapkamer.

Slaapkamer 5
Deze slaapkamer (6,15 m. x 4,30 m.) heeft een vaste lage boekenkast en een bureau. Er zijn twee inbouwkasten, waarvan één met een wastafel. U vindt extra opbergruimte achter de knieschotten aan één zijde en er is een computeraansluiting. Er ligt vloerbedekking, de wanden en plafonds zijn v.v. stucwerk en inbouwspots. Het houten kozijn met roedeverdeling is v.v. enkel glas.

De achtertuin
De tuin loopt rondom de woning. Aan de achterzijde  is de tuin deels ommuurd en heeft aan twee zijden leibeuken, waardoor u van veel privacy geniet. U vindt hier diverse terrassen, sierbestrating met oude klinkers, een oude notenboom, een vijverpartij, beukenhagen, buxusvakken, borders met vaste planten en een gazon. Eén terras is v.v. van een groot elektrisch bedienbaar zonnescherm en twee heaters. Er is een grondwaterpomp, een sproei-installatie, twee buitenkranen, diverse elektrapunten en 18 grondspots. In de tuin vindt u ook een atelier.
Links naast de woning kunt u parkeren op eigen terrein en kunt u via een looppoort, uit het zicht, naar de overkapping voor het stallen van fietsen. U kunt dan via de zij-ingang ook de woning betreden.

Het atelier
Het vrijstaande atelier (4,90 m. x 2,75 m., bouwjaar: 2000) is v.v. hardhouten kozijnen met dubbel glas. Er ligt een massief eiken houten vloer en er zijn diverse elektrapunten. Aansluitend ligt de berging.

De berging
In deze berging (3,85 m. x 2,35/1,85 m.) vindt u de bediening van de grondwaterpomp en de sproei-installatie. U vindt hier elektra en extra bergruimte voor bijvoorbeeld al uw tuingereedschap.

 

Brochure

Download onze promotie PDF

Informatie
Uw E-mailadres (*Vereist)
Uw Telefoon
Mobiele telefoon
Uw Naam (*Vereist)

Voorkeur voor wijze van contact (*Vereist)
E-mailadres
Telefoon
Mobiele telefoon
Bericht (*Vereist)
Captcha plugin 2+ for Joomla from Outsource Online